INTROSPECTICA

Konsult

Hästterapi

 

Ett lustfullt samspel med hästar som leder till kraft, glädje och inre utveckling.

Hästterapi har olika innebörd beroende på vem som arbetar med det. Det som vi arbetar med här bygger på den i USA vedertagna indelningen mellan psykoterapi  och personlig utveckling genom olika insikts- och medvetandegörande övningar. Detta kallas för Equine Facilitated Experiential Learning. Vi arbetar med en inriktning kallad Adventure in Awareness

Denna form ska inte blandas ihop med ridterapi som traditionellt har som syfte att hjälpa personen komma tillrätta med fysiska begränsningar eller handikapp.

 Det vi arbetar med är oftast övningar från marken där vi lär om oss själva och utvecklar nya förhållningssätt till olika relationer. Det kan vara relationer till en livssituation, exempelvis stress, eller min relation till mig själv. Genom en ökad insikt om mina tankar och handlingar kan jag lättare välja bort det som begränsar och istället välja det som leder till vad vi kallar "empowerment". Det vill säga ett förhållningsätt som är mer stärkande och utvecklande för mig som person.

 

 

 Genom att arbeta tillsammans med en annan levande varelse så får du en omedelbar återkoppling på ditt sätt att vara och tänka. Hästarna leder dig varsamt till mer positiva val genom sitt sätt att reagera.

Hästen är en vänlig vägledare för dig som vill pröva en kraftfull väg till inre styrka, bättre självförtroende, samt en ökad mental närvaro i dina livsuppgifter.

 

 

 

 

 

Syftet med denna form av Hästterapi är att personen ska bli trygg och stark, utveckla ett gott självförtroende, samt få ytterligare kunskaper om sig själv som gör resan genom livet njutbar.

Det behövs ingen vana vid hästar för att arbeta på detta sätt. Vi arbetar för det mesta med övningar från marken, någon enstaka gång kan det bli aktuellt att sitta på hästen.  Våra hästar är trygga Islandshästar som vi arbetat med i många år.

Du är här: Home Vad vi erbjuder Hästterapi

INTROSPECTICA KONSULT 
c/o
Annette Leion
Månestad-Hagalund 2
585 93 Linköping


e-post:   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.